Behandelingen

Er zijn in de praktijk verschillende mogelijkheden voor een behandeling voor alle leeftijden.

Therapeutische behandeling bij klachten

Bij uw eerste bezoek wordt tijdens een kennismakingsgesprek een intake gedaan en krijgt u een voetreflexmassage. U wordt gevraagd naar klachten, symptomen, leefstijl, (eventueel) medicijngebruik en (eventuele) reguliere behandelingen die u heeft of heeft gehad. Tevens wordt uw tong bekeken en worden de voeten geanalyseerd. Samen met u wordt een keuze gemaakt voor verdere behandeling. Dit kan bestaan uit voetreflexmassages, energetische massages, Chinese lichaamsmassages (tuina) of een combinatie hiervan. Meestal zijn zo’n 6 tot 10 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. De behandelingen zijn altijd persoonsgericht, hier wordt ruim tijd en aandacht aan besteed.

Een therapeutische behandeling is geen vervanging van de reguliere geneeskunde, maar kan naast een  reguliere behandeling worden gegeven. 

Zwangerschap-reflexologie

De zwangerschap is een zeer bijzondere tijd. Er wordt tijdens de zwangerschap veel van het lichaam geëist en er kunnen soms meerdere problemen en klachten voorkomen. Zwangerschap-reflexologie stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam en optimaliseert je gezondheid tijdens de zwangerschap. Voor zwangerschap-reflexologie zijn speciale protocollen geschreven.

Enkele voorbeelden zijn: maagzuur, misselijkheid, oedeem , stuit/dwarsligging.

 

Fertiliteit-reflexologie

Soms is er al een langere periode een zwangerschapswens en blijft de zwangerschap uit. Het uitblijven van een zwangerschap kan vele oorzaken hebben en kan soms gecompliceerd zijn. Behandeling door voetreflextherapie kan erg ondersteunend zijn, het werkt erg ontspannend in een situatie waarbij juist de stress vaak toeneemt. Behandelingen voor zowel de man als vrouw, optimaliseert de omstandigheden, hierdoor kan de kans op een zwangerschap toenemen.

Behandeling voor kinderen

Kinderen reageren meestal heel goed en snel op voetmassages. Het valt op dat kinderen vaak naast de verbetering van lichamelijke klachten ook emotioneel beter in hun vel gaan zitten. Het geeft ze meer zelfvertrouwen en kan ze diep ontspannen. De behandeling duurt bij kinderen maximaal 30 minuten.

Mogelijke indicaties bij kinderen zijn: buikpijn, bedplassen, druk gedrag, verkoudheden, moeheid, onzekerheid.

Onco-reflexologie

Voetreflexologie en kanker: Kanker is een ingrijpende ziekte. Als u in aanraking komt met kanker wordt u vaak alleen nog maar gezien als patiënt. Nadat de diagnose is gesteld, komt u direct in een medische achtbaan terecht, u vertrouwt misschien uw eigen lichaam niet meer. De ziekte neemt direct bezit van u, van uw lichaam en vaak ook van uw naasten. De eventuele behandelingen met chemotherapie, bestraling of hormoontherapie laat vaak sporen achter, zowel geestelijk als lichamelijk.
Steeds meer cliënten zoeken daarom naast de reguliere behandelingen ook naar ondersteuning en begeleiding. Dit om balans te vinden in veranderende omstandigheden en contact te maken met een veranderend lichaam.

Onco-reflexologie als ondersteuning: Deze massage-therapie is gericht op de oncologische patiënt en heeft tot doel de kwaliteit van leven te verbeteren. Onco-reflexologie kan ondersteuning bieden voor, tijdens en na de reguliere behandelingen van chemokuren, bestralingen en/of operaties.
De massage die wordt gegeven brengt geen genezing, maar verbetert de kwaliteit van leven. Zij kan in alle fasen van het ziekteproces gegeven worden: voor, tijdens en na de behandelingen, en ook in een eventuele palliatieve/terminale fase.
Onderzoek heeft aangetoond dat voetreflexologie symptomen zoals pijn, misselijkheid, slapeloosheid en vermoeidheid kan verminderen, ook emoties kunnen minder heftig worden. Ziekenhuizen bieden steeds vaker massage aan als complementaire ondersteuning bij kanker.
Samen bespreek ik met u uw wensen en de mogelijkheden. De massage wordt aangepast aan uw lichamelijke klachten en conditie op dat moment en aan uw vraag.

Baby-reflexologie

Baby reflexologie combineert de therapeutische en rustgevende aspecten van handaanraking met de helende effecten van de stimulering van reflexpunten op de voeten bij baby’s. Baby reflexologie werkt erg snel omdat baby’s nog geen jaren de tijd hebben gehad om afvalstoffen op te bouwen. Hierdoor reageren baby’s sneller en beter op een behandeling.  Het resultaat is een gelukkige, gezonde baby. Een sessie baby reflexologie duurt minder lang dan bij volwassenen, van 5 à 10 minuutjes tot 25 minuten,  afhankelijk van de leeftijd en/of de klacht.
Wil je zelf leren hoe je een makkelijke en korte reflexologie massage op jouw eigen baby kan toepassen, een baby voetmassage, dan kun je dit aangeven.

Baby krampjes en obstipatie kun je op natuurlijke wijze verhelpen met een speciale voetreflex massage. Baby reflexologie stimuleert de spijsvertering, het bevordert de opname van voedsel en de uitscheiding van afvalstoffen en verlicht zo darmkrampjes en obstipatie.

Symptomen die verlicht kunnen worden door babyreflexologie:

 • obstipatie baby
 • krampjes baby
 • harde ontlasting baby
 • winderigheid baby
 • betere voedingsopname en toename van gewicht bij te
 • vroeg geboren baby’s
 • astma
 • neusverkoudheid
 • slecht doorslapen van je baby
 • slecht inslapen van je baby
 • huidproblemen
 • oorpijn
 • klachten bij tandjes krijgen

Zenuw-reflexologie

Zenuw-reflexologie ofwel neuro-reflexologie is ontstaan uit de voetreflexologie.

Zoals er reflexzones voor organen op de voetzool liggen, bestaan er ook zeer gedetailleerde reflexpunten op de diverse botstukken van het voetskelet. Elk punt heeft een rechtstreekse invloed op één bepaalde zenuw of één bepaalde zenuwstructuur en de daaraan vasthangende weefsels.

De therapie is zeer doeltreffend, de reflexpunten werken direct via het zenuwstelsel en geven een snelle verandering. Doordat de zenuwreflexpunten zeer gedetailleerd zijn, kunnen pijnklachten zorgvuldig worden aangepakt. Let wel: hoe langer de pijn/ klacht aanwezig is, hoe meer tijd (behandelingen) er nodig is om de klacht te goed te kunnen behandelen.

De behandelingen zijn goed te combineren met andere vormen van therapie, zoals bv fysiotherapie.

Combinatie

Verschillende behandelingen kunnen gecombineerd worden . Op basis van de anamnese zal een specifiek individueel behandelplan worden opgesteld. In de behandeling worden werkwijzen vanuit de Chinese en Westerse visie gecombineerd. Ook kunnen er oefeningen of voedingsadviezen gegeven worden.

Meer informatie of een afspraak maken?

U kunt ten alle tijde voor meer informatie vrijblijvend contact opnemen.

Locatie van de praktijk