Wat is VoetrefexPlus?

Ons hele lichaam weerspiegelt zich in onze voeten.

Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten, wordt de doorstroming van bloed, lymfe en energie verbeterd, hierdoor worden voedingsstoffen beter aangevoerd naar organen en weefsels en afvalstoffen sneller en beter afgevoerd. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt ondersteund en gestimuleerd. Daarnaast heeft voetreflexologie een sterk ontspannend en opbouwend effect op het lichaam.

VoetreflexPlus is een combinatie van westerse en chinese voetreflexologie. Voetmassage wordt al duizenden jaren toegepast in China. De chinese kennis op dit gebied is ongelooflijk groot. In het westen wordt voetreflexmassage sinds 150 jaar toegepast.  Er bestaan duidelijke verschillen tussen de chinese en westere technieken en filosofieën. Zo behandelt men in het Westen alleen de voeten en gaat men er vanuit dat de reflexzones op de voeten corresponderen met de verschillende delen in ons lichaam. Met de chinese techniek masseert men ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen  en knieën.  De Meridianen vormen gezamelijk in ons lichaam een energetisch systeem en voorzien het lichaam van energie. Juist de combinatie van beide technieken biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling.

Een andere vorm van voetreflextherapie zijn de energetische massages. Hierbij wordt gemasseerd met hele zachte druk. De energitische massages werken sterk op de geest en zijn zeer rustgevend.

Meer informatie of een afspraak maken?

U kunt ten alle tijde voor meer informatie vrijblijvend contact opnemen.

Locatie van de praktijk